Skip to content

Masina de spalat miroase urat?

19 noiembrie 2010

Masina de spalat, daca este folosita numai pe programele scurte cu temperatura scazuta, incepe sa  emane diverse mirosuri care, din pacate, incep sa se simta chiar si pe hainele spalate dupa ce se usuca.

Acest lucru este cauzat de faptul ca dupa fiecare ciclu de spalare in cuva masinii se  acumuleaza bacterii din hainele murdare iar in putina apa ramasa dupa stoarcere in cuva se imultesc bacteriile care dau acest miros neplacut . De aceea, este indicat sa se alterneze ciclurile de spalare si cu programele mai lungi, care au temperaturi de 90 de grade, lucru care reuseste sa distruga aceste bacterii.

Daca totusi, se intampla sa miroase urat masina, exista o solutie simpla.

Se pun 5-6 picaturi de ulei esential de levantica si 4-5 picaturi de ulei esential de salvie, in compartimentul de balsam de la sertarul de detergent al masini de spalat, atunci cand spalati hainele. Problema dispare dupa 3-5 cicluri de spalare. Acest lucru poate inlocui cu mare suces balsamul de rufe, dand un miros placut hainelor, are si  rol de dezinfectare.

Nu este indicat sa introduceti in masina de spalat: otet , clor, sare. Acest lucru punand in pericol integritatea masinii de spalat.

Lasă un răspuns

Completeaza detaliile de mai jos sau apasa click pe una din imagini pentru a te loga:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s

Urmărește

Fiecare nou articol să fie livrat pe email.

%d blogeri au apreciat asta: